Charly vom SteinhofCharly vom Steinhof

DK08699/2003


 

Født 03.10.2002

HD: B

AD: 0,

Von willebrandt: fri via blodtest

Højde: 68 cm, vægt 40 kgFar: Darko van de wissenbos

Mor: Diana v.d. Lüneburger Heide

Farfar: Orlando vom Isendorf

Morfar: Condor v.d. Lönsbirke


Charly


 

Da Felix var blevet for gammel til at gå på jagt, begyndte Allan at kigge efter en færdigtrænet hund. Han fandt nogle stykker (selvfølgelig i Jylland) og d. 05.11.06 drog vi af sted for at kigge på hunde. Vi kom dog ikke længere end til første hund i Skjern. Da Charly blev præsenteret for os, faldt vi alle for ham med et brag, superflot hund, der ud over at have papirerne i orden, at være god jagthund, også virkede utrolig rar og imødekommende.


Det kom vi til at sande var en underdrivelse; Han er en eminent jagthund, der driver med hals, når det er det han skal, på trykjagter går han stille og roligt frem og støder dyrene stille frem, på fuglejagter søger han utrætteligt såt efter såt igennem og det, der falder ned samles op, på andejagter bliver han utrætteligt ved til alle ænder har fået en flyvetur og på jagtvognen og mellem såterne bruges tiden fornuftigt på at sidde og slappe af og gerne med hovedet i hånden på en der gider at kæle. Han har et fantastisk sind og et utrolig roligt temperament og en mere kælen ruhår, ja hund i det hele taget, skal man nok lede længe efter. Han er blevet brugt meget til eftersøgninger og er ikke bleg for at komme med dyret i munden og knejsende nakke – stolt over at have fuldført sin opgave. Hans arbejde på marken er en drøm at se på og han er komplet sikker i standen og kan stå i timevis. Hans mange præmieringer vidner da også om at det er en hund der kan hvad han skal. I 2004 fik han pokal som den mest vindende ruhår.


Charly er optaget i DRK's avlsregister og er far til 47 hvalpe, heraf 22 "hjemmelavede". Han laver flotte hvalpe med godt hårlag, gode jagtegenskaber og godt temperament og tilbagemeldingerne er supergode. Alle sammen er lærenemme og villige og nemme at arbejde med, de får ros for deres rare og rolige fremfærd alle steder de kommer.


Charly har været en eksemplarisk far overfor dem, han er meget forsigtig og passer meget på ikke at skade dem. Lægger sig gerne ned midt i flokken så kan de tumle og kravle rundt på ham og bide ham alle vegne uden det mindste pip fra Charly. De er vilde med ham og styrter hen til ham og efter ham så snart de kan komme til det. Dem vi har beholdt er også helt forgabt i ham og Charly er stadig lige rar overfor dem og der er aldrig noget ballade, han udstråler en autoritet og ro, der kvæler alt lyst til protester.


Mens vi havde kuld 2, fik Charly et nyt korsbånd i det ene bagben og udover at han havde ondt genere ham selvfølgelig også, alligevel var der ikke en eneste hvalp, der på noget tidspunkt fik at vide, at farmand havde ondt, var træt eller egentlig bare ikke gad dem – nej, lad de små komme til


Charly har været brugt meget og er ved at være slidt, to nye korsbånd, som var påkrævet efter en påkørsel, tærer også på fysikken, men han er stadig fuld af gejst. En hel dags jagt tærer dog på kræfterne og kræver et par dages søvn, men så er han også klar igen.


Charly er hentet i Tyskland, sammen med sin søster, Cherry vom Steinhof, da de var 8 uger gamle. Cherry tog til de evige jagtmarker her i efteråret, efter at have boet hele sit liv hos samme ejer, hvor hun ud af rigtig mange hunde var hans fortrukne jagthund og mor til 28 hvalpe, så deres gode gener er sendt videre ud i Danmark.


 


Vi har desværre været nødt til at sige farvel til Charly, der ret pludseligt blev meget syg med blodig afføring, stort besvær med at komme af med noget, opkast og manglende appetit. Jeg kontaktede dyrlægen og d. 01.02.13 kl. 09.25 drog Charly sit sidste åndedrag.


Vi vil virkelig savne vore dejlige, rare, rolige, omgængelige familiehund og vores fantastisk dygtige jagthund, der udførte sine opgaver helt perfekt. Vi kan ikke sige tak nok og Charly vil for altid være i vore hjerter. Guskelov lever han videre i alle de dejlige vapper han nåede at blive far til.


Charly er nu rejst til de evig grønne raps / roemarker med masser af vildt, der må jages året rundt.


Charly blev 10 år, 3 måneder og 29 dage gammel, men vil blive husket meget længere.


 


Becca 8 uger og 2 dage