Kuld 2, 2011


To dage før fødsel da jeg tog Becca's temperatur om formiddagen, opdagede jeg at der kom sort slim ud af skeden, da det kan være tegn på døde fostre, måtte vi hurtigt af sted til dyrlægen. Hun mente dog ikke i betragtning af Becca almene tilstand at vi umiddelbart skulle gøre noget, også fordi hun vurderede at fødslen var nært forestående. Fødekassen og barselsstuen blev gjort færdig og det indkøbte IP-cam blev sat op så vi kan logge på og følge med over nettet.

Om eftermiddagen begyndte Becca at blive urolig og ændre adfærd, så jo, det var nok ved at være. Jeg holdt øje med hende hele mandagen mens jeg var på arbejde via cam'et og som dagen skred frem blev det mere og mere tydeligt at vi nærmede os. Jeg ringede til min fødselshjælper Tina, der som dyrlæge skulle assistere ved fødslen og hun kom ud kl. 18. Kl. 22 gik hende og jeg i seng og Allan tog vagten til kl. 01.00, hvor jeg tog over.

Jeg lå og småblundede og holdt øje med skærmen og et par minutter i 04 travede hun igen rundt og wupti..kl. 04 lå første hvalp klar, igen på gulvet, jeg vækkede Tina og skyndte mig over og få Becca og baby op i fødekassen og tyve minutter efter første hvalp kom nr. 2, en lille pige. 10 min efter denne kom så grunden til det sorte slim, en lille sort ildelugtende klump, der havde været død i nogle dage, ud med den. 40 min efter kom så den næste og en halv time efter lå der 4 fine levende hvalpe.


Derefter gik der 1 time og 10 min før den næste med møje og besvær og hjælp fra Tina kom baglæns ud, det viste sig senere at være den næststørste. 20 min efter den kom så hvad vi troede var den sidste, en tæve mere. Da hun var født, rejste Becca sig og spiste og var ude at tisse og lagde sig til rette så alle kunne spise, opførte sig i det hele taget som om hun var færdig, så Tina gik ind og lagde sig og jeg sad lidt ved Becca. Pludselig gik vandet igen og hun fik veer igen, jeg alarmerede Tina og heldigvis for det, for den her ville ikke ud og mens den sad fast i fødselsgangen sprang fosterhinder og al ting så da lillemanden endelig kom ud med meget hjælp fra Tina trak han ikke rigtig vejret, men efter at have renset luftveje og mund for gel og gnubbet lidt, hjalp det og da der kom lyd igennem skal jeg love for han kunne sige noget:) Han var så også klart den største, 520 g, ikke sært han var svær at få ud. Nu var det slut, 4,5 time fra første til sidste hvalp. Igen et superfint kuld, alle sunde og raske.


Så var vi færdige, et fint kuld på 7 fine, levedygtige hvalpe, 4 tæver og 3 hanner.


Dette kuld var en sand fornøjelse, jeg havde fri de sidste tre uger vi havde kuldet og samtidig havde vi en periode med fantastisk vejr så hvalpene var ude fra morgen til aften, hvor de styrtede rundt og lavede alverdens ulykker. Diva og Siff var tit på langfart og måtte hente hjem ude fra marken når de var gået på opdagelse, der var ikke noget der ikke skulle undersøges, Samson linselus havde mest travlt med at posere og Boss sad og betragtede det hele. Toya tøffede rundt og slæbte på alting, mens Tess og Kato udforskede nærmiljøet. Det var et meget harmonisk kuld og vi nød det igen rigtig meget.


Der er masser af billeder og historier om dette kuld i hvalpedagbogen for kuld 2