Kuld 4, 2015


Diva's første kuld var imødeset med stor begestring og nøje planlagt. Mange hanhunde var nøje vurderet før valget faldt på Katholts Gustav, kaldet Buller i daglig tale. Han besad alle de egenskaber og kvaliteter som kunne forstærke Diva's gode egenskaber:-)


Selve parringen tog lidt flere dage end beregnet, selvom Diva gjorde sig ualmidelig lækker var Gustav tøvende, der var ikke nemt at bestige en Diva:-) men efter en uges krumspring lykkedes det endelig i sidste øjeblik og Diva blev sat til fødsel d. 3. Maj.


Selve drægtighedsperioden gik forrygende. Diva lod sig ikke mærke af at være drægtig, man er vel Diva, dog blev hun noget mere opmærksom når farmand var i køkkenet:-) Halvvejs i gravidtieten deltog hun i markprøve uden at vise tegn på træthed.


Den sidste drægtighedsuge blev der taget temperatur, alt var som det skulle være uden ændringer i noget da torsdag d. 30/4 startede som en almindelig dag. Kl. 10 om formiddagen skulle Diva lige være alene et par timer og her mente Diva så åbenbart at der var ro til at gå i gang:-) Da Flemming kom hjem kl. 12 lå der 3 hvalpe i kassen (to brune hanner og en sort tæve) og da Lotte nåede hjem  var nr. 4 lige blevet født kl. 12.30. Herefter gik det stille og roligt, hvalpene kom i en lind strøm, stille og roligt gled de ud og Diva var en droning værdig og sagde ikke en lyd. Sidste og 10. hvalp blev født kl. 17.19, desværre var nr. 8, en fin sortskimlet han, dødfødt, de resterende hvalpe, 4 sortskimlede tæver og 5 hanner, 3 sortskimlede og to brumskimlede,  var alle meget fine og alle med en fødselsvægt fra 390 til 420 g.


Natten til d. 4. maj kom Diva og vækkede mor Lotte, som troede Diva skulle tisse, men nej, de skulle ud til hvalpene, Diva står og kigger på dem og Lotte siger ja, det er fine babyer du har, men det var ikke hvad Diva ville fortælle, hun dykker ned i bunken og tager forsigtigt en af sine børn og og afleverer til Lotte, den er død, det er fuldstændig som om Diva siger: gør noget, mor, men der er ikke noget at gøre, selvom Lotte prøver, Diva er lidt trist og leder lidt i løbet af dagen, det er tydeligt at se hun flere gange tæller og kigger rundt, men affinder sig tilsidst med den er væk. Hvorfor denne sorte han døde er der ingen umiddelbar forklaring på, den er ikke blevet klemt eller sultet, så det er "bare" naturens gang.


De 8 uger med babyer gik forrygende, efter de første 14 dages ro var overståen, kom hvalpekøbere og gæster, unge som gamle og hilste på i en lind strøm, der blev leget, larmet og tumlet til de trimlede af udmattelse for så at fortsætte igen, da de terroriserede for meget inde, kom de udendørs i hundehus og have.


Diva er den fødte mor pusler og plejer og forlader kun sine babyer i meget korte øjeblikke de første uger og hun har opdraget dem kærligt og bestemt, igen med en Divas ro:-)


Alle hvalpe på nær Daimi, som blev boende, er kommet godt af sted og de tegner alle rigtig godt.