Lisbet
Hvalpemotivation med Toya i BJFJeg er forholdsvis ny som jæger og hundedame. Efter en opfordring fra Allan kastede jeg mig i jan 07 ud i at tage jagttegn og købte samtidig en ruhårstæve, Becca, på 8 uger. 


Jeg gik i gang med at træne denne uden at have nogen erfaring med at træne eller i det hele taget at have en hund overhovedet. Indtil da, havde jeg den opfattelse at hunde (og især ruhår) lugtede og svinede.


Det medførte at alt hvad jeg kunne finde af hundetræning i miles omkreds blev Becca tilmeldt. Var Becca ikke klar, måtte jeg suge til mig og gemme til senere brug. Der er blevet begået mange fejl og der er mange øvelser der er trænet igen og igen, og vi er startet forfra flere gange. Mange prøver er ikke lykkedes pga manglende erfaring, rutine og viden om prøvers afvikling eller hvor fuglene gemmer sig, men den skal nok komme. Becca har været en 'nu må vi prøve det' hund og der er mange ting der skal gøres anderledes, bedre eller tidligere de næste gange.


På trods af manglede evner fra førerens side er Becca en rigtig god jagthund med super næse, finder altid det hun bliver sendt ind efter og har en energi og en vilje uden lige. Jeg er helt klart blevet bidt af at være jæger og hundefører og elsker at komme ud og træne med en glad hund der gerne vil noget, så det fortsættes der helt bestemt med i mange år.


Da Becca har et helt eminent temperament og rigtig gode evner og det samme var tilfældet med Charly besluttede vi os for at få et kuld hvalpe, da det efter min opfattelse ikke bare er noget man gør uden at sætte sig ind i det har jeg taget en del kurser og har der i gennem kun fået bekræftet at man som opdrætter har et kæmpestort ansvar for at passe og præge hvalpene de uger de er her.

Når vi har et kuld er det en familieopgave eller rettere fornøjelse, vi er sammen med hvalpene alt den tid vi kan og vi holder gerne fri de sidste 4-5 uger jeg har dem, så der rigtig er tid til at præge dem. På den måde har vi hver gang fået glade, tillidsfulde og imødekommende hvalpe, der er klar på livetJeg har gennemgået DKK's opdrætteruddannelse del 1+2,

overbygningskurset til hundeholderuddannelsen,

kurset "hvalpe på vej".

DKK's basiskursus og

DKK's adfærds- og håndteringskursus.

Unghundeprøve Becca
Unghundeprøve Becca
Apporteringstræning Tikki
Apporteringstræning Becca