Målsætning
Kuld 2 til afkøling


 

Vi har indtil videre avlet tre kuld, ialt 22 hvalpe. Dem kan du se billeder af og læse mere om under kuld 1, 2 og 3. I hvalpebloggen for hvert kuld kan læses om deres første 8 uger her hos os.


Da jeg fik min første tæve; Becca, var det egentlig ikke meningen at vi som sådan skulle avle og da ihvertfald så kun et kuld, i det vi begge gerne ville have en aflægger fra henholdsvis Charly og Becca,  herudover havde et par jagtkammerater, der havde oplevet hundene på jagt samt deres rare væsen og de havde også bestilt hvalp når tid var.


Da min viden omkring hvalpe var meget begrænset og jeg gerne ville vide mest muligt, gennemførte jeg DKK's opdrætteruddannelsen,  overbygningsdelen samt hvalpe på vej, senere tog jeg hunderholderuddannelsen, kurset: hvalpe på vej samt et kursus om adfærd  og håndtering og jeg lærte virkelig meget.

Jeg lærte bl.a hvilket kæmpe ansvar man har som opdrætter, hvor vigtigt det er at man får givet hvalpen den aller- allerbedste start på livet så den får et godt liv videre frem når den er rejst fra os, for hvis den ikke fra start har fået de allerbedste grudlæggende elementer, får den det så meget sværere frem i sit hundeliv. Jeg lærte at den grundlæggende prægning af hvalpen ligger i dens første 12 uger og da  jeg som opdrætter har dem de 8, så har jeg bare at gøre mig umage, andet kan man ikke være bekendt.

 

Mit formål med at avle er, at avle nogle ruhårede hønsehunde, som er glade og imødekommende, hvor mentaliteten er fuldstændig i orden. Ruhår hvor både hanner og tæver kan tages med på jagt uden at man skal være bekymret for om de kan være sammen med og ikke mindst arbejde sammen med de andre jagthunde, ruhår hvor man ikke er nødt til at lukke dem væk når børn og børnebørn kommer på besøg. Simpelthen være med til at skabe ruhår som IKKE bære prædikatet barsk, egenrådig og uhåndterbar.


Det er også vigtigt at hårlaget er i orden, det skal være tykt, ikke for kort og med masser af underuld, det nytter ikke noget at hunden har så dårligt et hårlag at den ikke kan gå på jagt om vinteren.


At de er dygtige jagthunde, der kan finde alt er jo en selvfølge.


De foreløbige kuld har vist at være i besiddelse af disse egenskaber .De er alle glade, blide og imødekommende, med stor appetit på livet, jeg får ofte tilbagemeldinger om hvor rare og tilpassede de er og nemme at arbejde med, de kan komme med allesteder og ingen af dem vil slås eller lave ballade. De har alle fået fra godt til fremragende hårlag og de har alle masser af jagtlyst og er klar når bøssen lyder.


Med de tre første kuld har jeg  enten arrangeret eller deltaget i lydigheds- og apporteringstræning og har derfor kunne følge hvalpene og de nye ejeres arbejde med hundene hen af vejen og kan kun være tilfreds. Mine mål er foreløbig opfyldt:-)


Der bliver gjort meget ud af at socialisere hvalpene mens de er her og præge dem på alle mulige måder, de kommer ud at køre så meget som muligt, de får vildt, kommer i vand, der bliver skudt og lydtrænet, vi kører på besøg, møder andre hunde, børn, katte osv. så de er parate til at møde livet med oprejst pande. De er glade og imødekommende og klar til det hele.

Pernille sover til middag med kuld 2
Becca og børnene til svømmeundervisning
På besøg i grusgrav